UA-111260774-1

Time for Ghana – idrott och välgörenhet i kombination

Idrott och välgörenhet gillar vi på Örebro Triathlon och därför är det kul att välkomna Jenny och Elin till årets tävling.

Vilka är ni och vad är Time for Ghana?

Vi är två helt vanliga 33-åriga tjejer/mammor utan några magiska tider på vårt CV. 2018 är vår stora “mamma comeback” efter att 2016 fött varsin dotter. Vi är ambassadörer för Ironman Kalmar och har även rekryterat ett helt eget lag till Vätternrundan, Team Time for Ghana. Vi driver tillsammans Stiftelsen Time for Ghana. På ett grisigt cykelpass 2012 kände vi att vi behövde ha en bättre anledning till att frysa, svettas och plågas. Vi bestämde oss att kombinera idrottsliga utmaningar med välgörenhet genom att bilda en egen stiftelse. Vårt största fokus är att hjälpa fattiga barn i Ghana att börja skolan. Genom tippningstävlingar på våra tider under våra lopp samlar vi in pengar och dessa insamlingar går 100% till ändamålet. Under 2018 är vårt mål att möjliggöra skolgången för 750 barn i Ghana. Skolan är livsviktig och en skolstart gör stor skillnad, både för barnen och familjerna som lever ekonomisk utsatthet och som inte har möjlighet att ge sina barn en skolgång.

Vad tycker ni är viktigt när ni väljer ut tävlingar och vad gör en tävling till en bra tävling?

Platsen där tävlingen arrangeras, banprofilen, informationen man får innan, depåer och dess innehåll är viktigt. En tävling med publik från start till mål är en bra tävling och finner vi chips och cocacola i depåerna är det ju också helt underbart.

Vad har ni för huvudmål denna säsong och vad är målet med Örebro Triathlon?

Ironman Kalmar 18 augusti 2018 är huvudmålet, sida vid sida ska vi kriga oss runt tillsammans och på Örebro Triathlon är vårt mål att ta oss runt med en skön känsla i kroppen genom hela loppet.

 

Vi på Örebro Triathlon hoppas leva upp till förväntningarna på vår tävling! Vill ni följa Time for Ghana finns de på Instagram under namnet Time for Ghana och Facebook.