UA-111260774-1

Den regerande mästaren återvänder..

Vi välkomnar Karl-Johan “KJ” Danielsson med ett antal starter på Örebro Triathlon i bagaget till årets tävling.

Kort presentation för de som inte vet vem du är KJ:

Karl-Johan Danielsson, 32 år, bor i Hedemora med fru och dotter. Driver och coachar deltagare i Team KJ, som är ett triathlonlag för Age-group athleter. Har tävlat i triathlon över 20 år, och representerat svenska landslaget på samtliga distanser inklusive vintertriathlon.

Vi har haft nöjet att ha dig här flera gånger tidigare, varför har du valt att köra Örebro Triathlon?

Örebro triathlon är en jättefin tävling, som ligger bra till geografiskt för min del. Jag vill förstås heller inte missa chansen att försvara mina två tidigare segrar.

Vad är viktigt för dig när du planerar in dina tävlingar för säsongen?

Loppet ska ge mig något mer än att bara bli trött. Jag är en livsstilsatlet, som gillar stämningen som råder på triathlontävlingar runt om i världen och i Örebro vet jag att jag dessutom får träffa på familj, vänner och team-medlemmar.

Om man bortser från det egna resultatet utan fokuserar på själva arrangemanget. Vad gör enligt dig en tävling till en bra tävling?

Tydlighet, struktur samt  ordning och reda. Känslan av att arrangörerna, samtliga funktionärer och folk som bor i staden faktiskt vill ha oss atleter där för en dag eller två är jätteviktigt.

Vad har du för huvudmål denna säsong?

Att försöka vara på pallen på Ironman Brasil eller Ironman UK, samt vara i närheten av mitt personliga rekord på IM-distansen i Brasilien.

Avslutningsvis, vad har du för mål med Örebro Triathlon?

Svårt att säga, eftersom loppet ligger 8 dagar efter Ironman Brasil, men jag vill uppleva atmosfären och kommer självklart göra allt för att bjuda upp till dans om den åtråvärda förstaplatsen.

 

Kul att KJ återkommer tycker vi och önskar lycka till på Ironman! Om det blir seger eller inte på Örebro Triathlon, det återstår att se. Men att erbjuda en välkomnande stämning och en tävling med struktur, det jobbar vi stenhårt med. Vill du följa KJ finns han på Instagram under KJdanielsson och teamkj226 samt på webben www.teamkj.se